Start Alle Agriturismo's Noord-Italië Midden-Italië Toscane-UmbriŽ Zuid-Italië SiciliŽ Sardinië Contact Links
 
 
  Code: SASA046    Categorie:  3 sterren Naam: Agriturismo Baglio San Pietro
     
 
 
 

In de verleidelijke Siciliaanse heuvels omgeven door een bos van eiken- en notenbomen, waar vogels, stekelvarkens en konijnen ongestoord leven, vindt u Agriturismo Baglio San Pietro.

Een klein dorp op zich waarvan de gebouwen uit de 16e eeuw stammen. In 2001 is alles gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke sfeer die het best te omschrijven is met de woorden fort, adel en landbouw. Het hoofdgebouw is nog steeds het centrum van de landbouwactiviteiten waar volgens traditionele technieken, schapen, koeien, varkens, ezels en konijnen gefokt worden. Hier komt u dan ook in direct contact met het echte Siciliaanse boerenleven en als u wilt kunt u zelfs meehelpen.

De gastvrijheid van de mensen in deze streek is hartverwarmend. In de vier bijgebouwen van Baglio San Pietro bevinden zich de 10 ruime gastenkamers, er is een zaal om ontspannen wat thee of koffie te drinken, een zaal vol spelletjes, een kleine bibliotheek, een vergaderzaal met 50 plaatsen, een klein boerenmuseum en een ruim gezellig eigen restaurant waar traditionele gerechten op het menu staan.

Overal vindt u gezamenlijke ruimtes, zowel binnen als buiten waar u sportief of recreatief bezig kunt zijn. U kunt ook gebruik maken van het heerlijke zwembad met grote ligweide, waarvandaan u mooie uitzichten over de omgeving heeft.

       
       
Adres: Contrada San Pietro
Postcode: 94014
Plaats: Nicosia (Enna)
 
 
Telefoon: 0039-0935-640529 0039-0935-640651 Mob:0039-328-0688663
Email: info@bagliosanpietro.com
 
 
Kamers: 10
Extra:

Agriturismo Baglio San Pietro is een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de prachtige dorpjes en stadjes in dit deel van Sicilie. Nicosia, Sperlinga en Gangi zijn daar voorbeelden van. Ook de natuurparken van Nebrodi en Madonie zijn een bezoek meer dan waard.

Er zijn mountainbikes aanwezig. Er worden workshops en cursussen op allerlei gebied op verzoek georganiseerd.

Restaurant: Eigen restaurant van 100 plaatsen waar streekgerechten op het menu staan.
Zwembad: Ja
   
   
  Website: www.bagliosanpietro.com
   
      
 
  Agriturismo in Italië by Servizissimo Snc - Via F.D. Guerrazzi, 21 - 50132 - Firenze - Tel. 0039-347-0914798