Start Alle Agriturismo's Noord-Italië Midden-Italië Toscane-UmbriŽ Zuid-Italië SiciliŽ Sardinië Contact Links
 
 
  Code: PRB05    Categorie:  3 sterren Naam: Il Palazzetto del Monte
     
 
 
 

Op de grens van de regioīs UmbriŽ en Toscane in de fraaie heuvels van deTibervallei op 600 meter hoogte vindt u Il Palazzetto del Monte. Il Palazzetto del Monte bevindt zich op een kruispunt van wegen die al honderden jaren als ontmoetingsplek dienst deed.

Nu bevindt zich in het prachtige pand een kleine bar, een gezellig restaurant en 3 heerlijke appartementen. Voor diegenen die van een beetje levendigheid houden is dit een ideale plek om midden in de natuur tot rust te komen en nieuwe ervaringen op te doen.Het grote statige landhuis is gebouwd door de graven van Bourbon die woonden in het prachtige dorpje Santa Maria Tibertina en werd gebruikt als zogenaamd Palazetto. In deze landhuizen woonden de voormannen van de graven die toezicht hielden op het gewone werkvolk. Deze palazzetto is dan ook fijn afgewerkt met o.a. een prachtige brede stenen trap met bogen die naar de verdiepingen voert. Tijdens de restauratie werden de originele terra-cotta vloeren weer tot leven gebracht en nu verspreiden de houten balken plafonds en de muren uit natuursteen een sprookjesachtige statige sfeer.

De appartementen zijn hier en daar voorzien van antiek siermetselwerk en ook hier spelen de stenen bogen een hoofdrol. Het grote (6x18m) zwembad vindt u op circa 25 meter van het huis op een fraaie positie met mooie uitzichten over de omliggende bossen.De huidige eigenaren van de Palazzetto is een jong echtpaar die het landhuis overgenomen hebben van de oom van een van hen. Ze hebben hun banen in Milaan (zij mode-styliste, hij ...) achter zich gelaten om zich volledig te wijden aan hun 2 kleine kinderen en als gastheer te fungeren voor de bar, het restaurant en de appartementen. Zij zorgen voor een positieve familaire, levendige sfeer. De 3 appartementen zijn te bereiken via de prachtige brede stene trap, een waar kunstwerk en zijn alle drie erg ruim, comfortabel ingericht en voorzien van een goed uitgeruste keuken. Sateliet tv en telefoon zijn standaard aanwezig. Er is verwarming aanwezig voor de winter terwijl de muren (soms 1 meter dik) in de zomer bescherming bieden tegen de warmte.

       
       
Adres: Localita Il Palazzetto 11
Postcode: 06010
Plaats: Monte Santa Maria Tiberina
 
 
Telefoon: 0039-075-8571027 Mob. 0039-349-8080084 0039-338-8652654
Fax: 0039-075-8570267
Email: info@ilpalazzettodelmonte.it
 
 
Appartementen: 3
Extra:

Een ruim zwembad (6x18m) op een plek met panoramisch uitzicht, met hydromassage gedeelte en afgescheiden gedeelte voor kinderen.Tuinmeubelen, ligbedden, parasols en spelletjes voor in het water. Buiten barbeque voor gezamenlijk gebruik.

Mountainbikes. Ping-pongtafel.Kleine bar (open voor publiek). Gezellig restaurant/pizzeria (open voor publiek). Terras waar buiten gedineert kan worden. Vanaf het zwembad kunt u zo de natuur in en prachtige wandelingen maken. Vlakbij bevinden zich enkele kleine meertjes waar u kunt vissen. Men spreekt Engels, Duits en Russisch.

Vlakbij vindt u: Middeleeuws Monte Santa Maria Tiberina (15 minuten te voet), Citta di Castello (11km)en fraaie middeleeuwse dorpen als Monterchi (11km) Citerna (13km) en Anghiari (20km).

Zwembad: Ja
   
   
  Website: www.ilpalazzettodelmonte.it
   
      
 
  Agriturismo in Italië by Servizissimo Snc - Via F.D. Guerrazzi, 21 - 50132 - Firenze - Tel. 0039-347-0914798